Tel : +31 6 83 56 57 23      E-mail :

Een grote mond, maar het hart op de juiste plaats

Accountmanager bij een softwarebedrijf op Texel, natuurliefhebber en duinboer, maar bovenal een mensenmens. Een grote mond, maar het hart op de juiste plaats. Dat is Benno Bakker in het kort. De duinboer heeft een duidelijke mening, maar staat open voor die van anderen. Het maakt hem een aangename gesprekspartner die je op inzichten brengt die jezelf niet ziet.

Als geboren en getogen Texelaar kwam hij van de Hogere Landbouwschool in de gelukkige omstandigheid om samen met zijn echtgenote vanaf 1980 leiding te mogen geven aan de biologisch dynamische Zuivelboerderij Sint Donatus op Texel, destijds een echt pioniersbedrijf op het gebied van duurzame landbouw en streekproducten. In 2002 maakte Bakker een opvallende carrièremove toen hem werd gevraagd de nieuwbouw bij een accountantskantoor te coördineren. Na afronding hiervan creëerde hij daar zijn eigen functie als facilitair- en creditmanager. Een leerzame periode. Het verlangen naar het vrije ondernemerschap in de duurzame economie bleef echter kriebelen.

“De afgelopen jaren heb ik een mooie rol als adviseur kunnen spelen bij de ‘Waddengroep’. Een organisatie die zich sterk maakt voor regionale productontwikkeling, marketing en andere duurzame innovatieve ontwikkelingen.  Deze organisatie beheert het streekkeurmerk ‘Waddengoud’ en de hele Waddenregio behoort tot hun werkgebied. Dit heeft twee jaar geduurd en nu ben ik accountmanager voor SnelStart, waarbij ik de relaties met de accountantskantoren door heel Nederland onderhoud.” bovenal een mensenmens het maakt hem een aangename gesprekspartner voor kantoren Toch is Benno het meest op zijn plaats in het duingebied rond Den Hoorn op Texel, waar hij al twintig jaar toezichthouder is. In dit gebied lopen Schotse Hooglanders en Exmore paarden die met behulp van natuurlijke begrazing het gebied in stand houden. Als je met Benno praat, voel je de liefde en het enthousiasme voor ‘zijn duinen’. Niet alleen aan de keukentafel weet hij dit over te brengen, hij neemt graag mensen mee het gebied in om zijn verslaving over te brengen op anderen.

Last but not least speelt Benno een adviserende rol op het gebied van innovatie en duurzaamheid voor ondernemers binnen het MKB, vooral in de agrarische sector en in de visserij. Hierbij werkt hij nadrukkelijk samen met Ester Krijnen, directeur en innovator, van InnoFundNl.

Natuurvlees

Eerlijk vlees

De vraag naar eerlijk vlees neemt nog altijd toe. De consument wil geen vlees meer van koeien die hun leven hebben doorgebracht in de stal. Dat maakt het concept van Vloedlijn Advies zo mooi.

Hooglanders

De hooglanders krijgen elk jaar een kalf. De voeding bestaat in het eerste levensjaar uit moedermelk en alles wat er in de duingebieden groeit. Ze worden niet bijgevoerd, hebben geen medicatie zoals antibiotica nodig en stress is deze dieren vreemd. De runderen hebben dus een bestaan zoals de natuur dat bedoeld heeft.

Vlees

Het pakket van ongeveer tien kilogram bestaat uit vier kilo gehakt (verpakt per 500 gr), riblap, stooflap, rosbief, biefstuk, schenkel, hamburgers, saucijzen, haasbiefstuk en entrecote. Omdat niet elk rund even groot is, kan de samenstelling van een pakket iets afwijken. De natuur laat zich nou eenmaal niet reguleren.